Clafen rapid

Moduri de utilizare

Cum se administrează Clafen?

Durerile cervicale reprezintă rareori un simptom al unei probleme mai grave și de obicei pot fi atenuate, prin parcurgerea unor pași simpli la domiciliu. Medicamentele analgezice, eliberate fară prescripție medicală de la farmacie sunt adesea o modalitate bună de a trata durerea cervicală, administrate pe cale orală sau aplicate direct pe zona unde este localizată durerea.

Varsta

Copii cu varsta > 6 ani
Adulti de toate varstele

Doza unica

O data pe zi

Doza zilnica

2 ori pe zi copii
3 ori pe zi adulti

În caz de nevoie, următoarea doză poate fi administrată la un interval de 4-8 ore. Comprimatele efervescente Aspirin® Plus C Forte nu conțin gluten sau lactoză. A nu se administra produsul Aspirin Plus C Forte copiilor și adolescenților.

 

Doza zilnică recomandată de acid acetilsalicilic pentru copii este de 60 mg/kg masă corporală, împărţită în 2-3 doze, echivalent cu 15 mg/kg la fiecare 6 ore. ASPIRIN PLUS C FORTE nu trebuie sa fie administrat copiilor cu vârsta mai mică de 12 ani.

 

Comprimatele efervescente se dizolvă într-un pahar cu apă înainte de a fi administrate. Comprimate efervescente nu trebuie luate pe stomacul gol pentru a preveni iritaţia gastrică.

 

Nu luați acest medicament în ultimul trimestru de sarcină (după săptămâna 24 de sarcină), din cauza riscului crescut al complicaţiilor pentru mamă şi făt.
În primul şi al doilea trimestru de sarcină (pe parcursul primelor 24 de săptămâni) trebuie să cereţi sfatul medicului dumneavoastră înainte de a lua acest medicament.
Dacă ați luat deja acest medicament în timpul sarcinii, trebuie să contactați imediat medicul dumneavoastră.

 

Tratamentul cu ASPIRIN PLUS C FORTE nu este recomandat în timpul alăptării, deoarece trece în laptele matern.
Acest medicament aparține unui grup de medicamente (AINS) care pot afecta fertilitatea femeilor. Acest
efect este reversibil la oprirea administrării medicamentului.

 

Pentru mai multe informații privind utilizarea produsului în timpul sarcinii și alăptării sau efectele secundare, consultați prospectul din cutie.

Parteneri Clafen

Întrebări frecvente

Clafen rapid gel conţine substanţa activă diclofenac dietilamină care face parte din grupul de medicamente denumite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) și este destinat administrării pe piele.
Clafen rapid este indicat în ameliorarea durerii, edemului şi inflamaţiei locale. Eficient în dureri din traumatisme (entorse, luxații) și in dureri reumatismale.

Masajul poate accelera viteza de pătrundere în piele a diclofenacului dietilamină.

 

Scade timpul de recuperare a funcţiei motorii.

 

Clafen rapid este recomandat pentru adulți, adolescenți cu vârsta de 14 ani şi peste, pentru ameliorarea durerii, inflamaţiei şi edemului în: – traumatisme ale ţesuturilor moi: traumatisme ale tendoanelor, ligamentelor, muşchilor şi articulaţiilor, de exemplu luxaţii, entorse, echimoze, dureri de spate; – forme localizate ale reumatismului abarticular: tendinită (de exemplu epicondilită laterală), bursită, sindromul umăr-mână şi periartrită;
Dacă acest medicament este necesar pentru tratamentul durerii pe o perioadă mai mare de 7 zile sau dacă simptomele se înrăutăţesc, consultaţi-vă cu medicul dumneavoastră.
Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Clafen rapid poate fi utilizat în cel mult 12 săptămâni după prima deschidere a tubului.

Mai multe dureri si tratamente

Durerea îți face probleme? Clafen Rapid se absoarbe în piele reducând durerile de spate, articulare si musculare.

Durerea și sedentarismul

Activitatea fizică reprezintă orice formă de mișcare a corpului produsă de mușchii scheletici, cu consum de energie. Activitatea fizică se referă la toate formele de mișcare, exerciții fizice sau sportive, activități recreaționale active, deplasarea spre o anumită destinație, activitățile casnice, muncile agricole sau activitatea fizică la locul de muncă, cu impact diferit asupra sanatatii musculo-scheletice.

Citește mai mult

Beneficiile tratamentului local

Administrarea locală are ca rezultat o expunere sistemică semnificativ mai mică la medicament, aceasta însemnând că nivelul medicamentului administrat local care ajunge în circulaţia sanguină este mult mai scăzut decât atunci când este administrat pe cale orală.

Citește mai mult

Tipuri de durere, cauze, simptome

Durerea este adesea clasificată drept „al cincilea semn vital” iar gestionarea durerii este cheia pentru îmbunătățirea calității vieții pacienților. Durerea este o componentă critică a sistemului de apărare al corpului nostru. Este un mecanism de protecție prin care organismul răspunde la stimuli nocivi.

Citește mai mult

Clafen

Gamă complexă de medicamente pentru ameliorarea durerii locale

Clafen rapid 

Clafen forte

Clafen gel

Clafen cremă