Un adult va parcurge de-a lungul vieții, în medie, aproximativ 120.000 de km pe jos – echivalentul unei călătorii în jurul lumii de trei ori. Picioarele sunt predispuse la multe tipuri de probleme din cauza mersului, alergării, săriturilor și cățăratului. Picioarele suportă greutatea corpului atunci când stați în picioare și când mergeți.
Din acest motiv, durerile de picioare sunt frecvente. Acestea rezultă în urma traumatismelor la nivelul articulațiilor și oaselor sau în urma uzării, deteriorării, folosirii excesive a mușchilor, ligamentelor, tendoanelor și a țesuturilor moi.
Durerea de picior se referă la orice durere sau disconfort în una sau mai multe părți ale piciorului, cum ar fi: degetele de la picioare, călcâiele, gleznele sau tălpile.
Aproximativ un sfert din populație este afectată de dureri de picioare la un moment dat în timpul vieții (de la 17% până la 42% din populația adultă). În aproape jumătate din cazuri, aceasta este invalidantă și poate afecta starea de spirit, comportamentul, capacitatea de autoîngrijire și calitatea generală a vieții.
Durerea de picior poate fi cauzată de:
Durerea de picioare poate fi prevenită prin urmarea câtorva recomandări:
Activitate fizică minim 30 de minute pe zi.
Păstrarea unei greutăți corporale optime care să nu pună o presiune suplimentară asupra picioarelor.
Alegerea unor pantofi confortabili, care au amortizare. Purtarea întotdeauna a încălțămintei atunci când vă aflați în aer liber pentru a vă proteja picioarele. Evitarea pantofilor cu toc înalt.
Practicarea unei bune igiene a picioarelor.
Odihniți-vă picioarele cât mai mult posibil. Ridicați piciorul care vă provoacă durere pentru a reduce presiunea.
Aplicați comprese reci sau gheață pe zona afectată.
Sunt adesea recomandate pentru afecțiunile musculo-scheletice deoarece acestea pot reduce inflamația și ameliora durerea, cu efecte secundare sistemice minime.
Citiți cu atenție prospectul și întrebați medicul sau farmacistul dacă aveți nelămuriri.
Multe persoane care se confruntă în mod regulat cu dureri de picior sunt conștiente de ceea ce le declanșează și știu care este cea mai bună modalitate de a-și gestiona durerea. Cu toate acestea, ar trebui să consultați un medic cât mai curând posibil în următoarele situații:
Acest articol are rol informativ și nu are intenția de a înlocui recomandările medicale. Informațiile prezentate pe aceste pagini de Internet nu sunt concepute în scopul diagnosticării sau al prescrierii unui tratament. Adresați-vă medicului sau farmacistului.
Durerea îți face probleme? Clafen rapid se absoarbe în piele reducând durerile de spate, articulare și musculare.
Contactează-ne
Aceste medicamente conțin diclofenac și se pot elibera fără prescripție
medicală. Se recomandă citirea cu atenţie a prospectului sau a informaţiilor de pe ambalaj. Dacă apar manifestări neplăcute, adresează-te medicului sau farmacistului. Medicamentele expirate și/sau neutilizate se consideră deșeuri periculoase.
Viza de publicitate nr. 6151 / 22.12.2023
Această pagină web este o pagină de informare și de interes general. Audienţa ţintă a paginii web: pacienţi şi publicul larg din România. Pentru un tratament adecvat și informații complete, îți recomandăm să consulți medicul sau farmacistul. Te rugăm să citești Termenii și condițiile de utilizare ale acestui site web.
Copyright Clafen 2024. Toate drepturile rezervate